Laiturin ankkurointi

 

Kestävä ja pitkäikäinen laituri vaatii kunnollisen ankkuroinnin.

Esittelemme tässä edullisen ja erittäin pitävän pohja-ankkurointitavan. Tästä voit ladata ja tulostaa yksityiskohtaiset ankkurointiohjeet hieman syvempään veteen: Laiturin ankkurointiohje. Ohjeessa esitellyn ankkurointipaketin voit ostaa laituritarvikkeet sivultamme. Ankkurointipaketin hinta on 219 €.

 

Kaikki laiturimme on varustettu valmiiksi ankkuroinheloilla, joihin voi kiinnittää pohja-ankkuroinnin. Lisäksi laiturin sivussa on ankkurointikaari, jota voi käyttää tolppa-ankkuroinnissa.

 

Ankkurointitarvikkeet:

  • 4-6 kpl reiällisiä pihalaattoja. Paino n. 35kg kappale.
  • Kettinkiä syvyyden mukaan. Esim. kaksi 8 metrin kuumasinkittyä ketjua, ainevahvuus 8mm
  • 4 ruostumatonta lyyrasakkelia tai jousihakaa

 

laiturin_ankkurointitarvikkeet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ankkurointiin valitsimme reikälaatan. Kiven koko 400x600x100 mm ja paino 35 kg. Ankkuripainojen yhteispaino 210 kg.


ankkurointikivi_jaerveen

Aluksi siirretään ensimmäinen ankkurointikivi laiturin reunalle. Kettinki kiinnitetään lyyrasakkelilla ankkurikivenä toimivaan reikälaattaan.

ankkurointikivi_II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäinen ankkurointikivi pudotetaan pohjaan ja seuraavat kivet liu’utetaan kettinkiä pitkin ensimmäisen kiven perään.

 

pohjassa
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reikälaatta hieroutuu nopeasti pohjasedimenttiin ja antaa erinomaisen pidon ankkuroinnille. Ankkurikivet kannattaa vielä järjestää pohjaan rinnakkain. Matalassa vedessä, jossa ei ole suuria vedenkorkeuden vaihteluja, ankkurikivet voi laittaa laiturin alle. Laiturin alla kivet ja kettingit eivät ole uimareiden tai veneiden tiellä.

 

laiturin_ankkurihelat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lopuksi kettingin toinen pää kiinnitetään laiturin ruostumattomiin ankkurointiheloihin ruostumattomalla lyyrasakkelilla ja laitetaan kansilauta takaisin paikoilleen.

 

ankkuroitu_laituri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksinkertaista ja edullista!

 

Käyntisillan ranta-ankkurointi

 

Käyntisilta lähtee jo olemassa olevalta terassilta tms. puurakenteesta: Käyntisilta voidaan liittää terassiin ruostumattomilla laiturisaranoilla, näin saadaan käyntisillan alkuun saranoitu liitos, joka myötäilee vedenpinnankorkeuden muutoksia.
 

Käyntisiltaa varten valetaan betonikakku: Ruostumattomien laiturisaranoiden toinen puoli voidaan valaa betoniin, jolloin liitos säätyy vedenpinnan korkeuden mukaan.
 

Käyntisilta lähtee kalliolta: Käyntisillan alku kannattaa kiinnittää kevyesti yhdestä pisteestä esimerkiksi kalliokiilan avulla.
 

Laiturin lähdön ollessa pehmeältä maalta kuten hiekalta tai nurmelta, ei välttämättä tarvita mitään rantakiinnitystä käyntisillan maanpuoleiseen päätyyn. Käyntisilta itsessään painaa maata vasten noin 100 kg:n painolla, joten kitka on riittävä. Tärkeintä on varmistaa järvenpuoleisen päädyn ankkurointi pohjapainojen ja ranta-ankkurointikettinkien avulla.

 

Tästä voit ladata ja tulostaa laiturin ankkurointiohjeen: laiturin ankkurointi